Wil je energie vinden en ook weer kwijt kunnen?

Wil je kennis maken met een japanse krijgskunst ?

Wil je jouw eigen weerbaarheid verhogen?

Dan ben je van harte welkom! 

 

 

WAT IS AIKIDO?

O-Sensei Moreihi Ueshiba, de grondlegger van het moderne Aikido, legde in zijn kunst de kracht van de ai (=harmonie) ten grondslag. Hij noemde Aikido dan ook vaak een vredeskunst en kent dan ook geen competitie- elementen.Het doel is ki (=levensenergie) te trainen, door lichaam en geest met elkaar te verbinden. Continuïteit is hierin de do (=weg) die een aikidoka volgt om zich verder te ontwikkelen binnen het Aikido.

De laatste directe leerling van O-Sensei, Kenji Shimizu, ontwikkelde een stijl die onze vereniging beoefend, het Tendoryu Aikido. Op een speelse, doch intensieve manier, word de harmonie en coördinatie samenhangend tussen lichaam en geest getraind. Daarbij word er in een atmosfeer van respect en waardering met elkaar geoefend. Tijdens stages komen kinderen van verschillende aikido verenigingen tezamen om met en van elkaar te leren.

Jongen mensen die zich aan het ontwikkelen zijn, zowel lichamelijk als ook geestelijk, vinden in het Tendoryu aikido een martiale kunst die de uitdaging niet in de wedstrijd, maar in de oefening legt.Tijdens de lessen leren kinderen o.a verschillende werp en valtechnieken.

 

 

Meer nog dan alle andere vormen maakt het Tendoryu Aikido gebruik van draaiingen en cirkels. Op een speelse doch intensieve manier, wordt de harmonie en coördinatie, samenhang tussen lichaam en geest getraind. Het gebruik van armen en benen in combinatie met een aanval van een partner maakt de bewegingen niet gemakkelijk. Jonge mensen die zich aan het ontwikkelen zijn, zowel lichamelijk als ook geestelijk, vinden in het Tendoryu aikido een martiale kunst die de uitdaging niet in de wedstrijd, maar in de oefening legt. Er wordt in een atmosfeer van respect en waardering voor elkaar geoefend.

 

CLUB GESCHIEDENIS

In april 2004 is een jeugdafdeling binnen onze vereniging opgezet, met als doel deze zelfsverdedigingskunst ook aan jongeren te leren. Binnen enkele maanden hadden we een zeer enthousiaste groep mensen bij elkaar. Sindsdien werd er elke zaterdag ochtend beoefend in de dojo (=school)

 

JEUGD LIDMAATSCHAP

Tendoryu Aikido Roermond jeugd bestaat uit een groep. Jongens en meisjes trainen met elkaar. Ook alle leeftijden zijn samen op de mat. Hoe meer variatie qua lichaamslengte en ervaring op de mat des te meer is er te beleven. In principe is de minimumleeftijd 6 jaar om mee te mogen trainen. Je maakt kennis met de sfeer van aikido en de jeugdgroep door het volgen van een gratis proefles. Neem a.u.b. vooraf even contact op.

Details omtrent een lidmaatschap vindt je hier.

 

NIEUWS

Wil je de laatste nieuws over de jeugd in Tendoryu Aikido Roermond weten kijk dan ook op onze Facebook en Instagram