OsenseiHet buitenbeentje binnen de martiale kunsten, Aikido.

Aikido betekent, vrij vertaald, de weg (do) welke je moet bewandelen om je innerlijke energie (ki) in harmonie (ai) met de universele energie (Ki) te brengen.

Tendoryu Aikido Roermond wordt gekenmerkt door een grote veelzijdigheid. En dit heeft niet alleen betrekking op de manier van trainen. Veelzijdigheid qua leeftijd, levensovertuiging, opvattingen, herkomst en levensstijl. Ja, zelfs tegenstellingen vormen voor onze leden geen belemmering. Dames trainen met heren, jong traint met oud, hoog gegradueerden trainen met beginners. Het is deze veelzijdigheid, die telkens weer door onze leden gekoesterd wordt om het Ai in Aikido, de harmonie, uit te dragen.

De leden van onze vereniging proberen al sinds de oprichting, om eenieder die onze trainingen bezoekt een warm hart toe te dragen. Iedereen is welkom om mee te doen en in alle rust te bepalen of dit de martiale kunst is welke het beste bij hem of haar past.

Deze instelling is er mede debet aan dat Tendoryu Aikido Roermond zich momenteel (binnen de stijl zeker, maar ook landelijk) tot de grootste aikido verenigingen mag tellen.