OsenseiHet buitenbeentje binnen de martiale kunsten, Aikido.

Aikido betekent, vrij vertaald, de weg (do) welke je moet bewandelen om je innerlijke energie (ki) in harmonie (ai) met de universele energie (Ki) te brengen.

Tendoryu Aikido Roermond heeft in het jubileumjaar 2022 de naam Sei Zan Kan ontvangen. Shimizu Sensei, grondlegger van het Tendoryu Aikido, heeft de naam toegekend in februari 2022. Een grote verrassing en eer voor de vereniging en met name Ludo Peters. Hij heeft in 1997 het initiatief genomen om de vereniging te stichten. Vrij vertaald, betekent Sei Zan Kan: the place / dojo of the pure mountain.

De Tendoryu Aikido club wordt gekenmerkt door een grote veelzijdigheid. En dit heeft niet alleen betrekking op de manier van trainen. Veelzijdigheid qua leeftijd, levensovertuiging, opvattingen, herkomst en levensstijl.  Dames trainen met heren, jong traint met oud, hoog gegradueerden trainen met beginners. Het is deze veelzijdigheid, die telkens weer door onze leden wordt gekoesterd om het Ai in Aikido, de harmonie, uit te dragen. Van en met elkaar leren is geen loze spreuk, maar iedere training realiteit.

De leden van onze vereniging proberen al sinds de oprichting, om eenieder die onze trainingen bezoekt een warm hart toe te dragen. Iedereen is welkom om mee te doen en in alle rust te bepalen of dit de martiale kunst is welke het beste bij hem of haar past.

Deze instelling is er mede debet aan dat Sei Zan Kan Roermond zich momenteel (binnen de stijl zeker, maar ook landelijk) tot de grotere aikido verenigingen mag tellen.